Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

H Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης για τους μετανάστες απεργούς

Από τις 25 Γενάρη έχει ξεκινήσει σε Αθήνα και Θεσ/νικη ένας μεγάλος αγώνας. 300 Μετανάστες που ζουν και εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα επέλεξαν την απεργία πείνας ως μορφή αγώνα για να απαιτήσουν τα αυτονόητα. Το δικαίωμα στη ζωή, τη δουλειά, την ελεύθερη μετακίνηση για τους ίδιους, αλλά και για όλους τους κατατρεγμένους μετανάστες που βρίσκονται σε ίδια και χειρότερη πολλές φορές κατάσταση.

Για εμάς την Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης η αλληλεγγύη μας στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας είναι δεδομένη. Στα πλαίσια της ταξικής αλληλεγγύης , πιστεύοντας ότι οι μετανάστες αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας το οποίο δέχεται σφοδρή εκμετάλλευση, πραγματοποιήσαμε σειρά κινήσεων για την ανάδειξη του ζητήματος στη πόλη της Ξάνθης. Μοιράσματα κειμένων στο κέντρο της πόλης, πραγματοποίηση δύο πορειών αλληλεγγύης με παλμό και αποφασιστικότητα. Τέλος γνωρίζοντας ότι ένας τέτοιος αγώνας έχει και αρκετά έξοδα, αποφασίσαμε και πραγματοποιήσαμε πάρτι οικονομικής ενίσχυσης στων αγώνα των 300 μεταναστών. Τα χρήματα που μαζεύτηκαν είναι 310 ευρώ, τα οποία και δόθηκαν στην επιτροπή αλληλεγγύης (Θεσσαλονίκη ).


Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε των αγώνα των μεταναστών γιατί σε αυτή τη μάχη βρισκόμαστε από τη ίδια πλευρά. Ενάντια σε αυτούς που θέλουν να τσακίσουν κάθε δικαίωμα και κατάκτηση που έχει απομείνει.»

Απο εμάς τους ''ΑΥΤΟΝΟΜΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ'' τέτοιες κινήσεις θα προβάλονται πολύ συχνά Επειδή είμαστε κοινωνικά όντα που σκεφτόμαστε, δουλεύουμε, δημιουργούμε, καταπιεζόμαστε, εκμεταλλευόμαστε, ετεροκαθοριζόμαστε... αναγκαστικά απο την εξουσιαστικά δομημένη κοινωνία, όπως όλος ο κόσμος άλλωστε, είναι επόμενο να ασχολούμαστε και με γενικότερα πολιτικοκοινωνικά θέματα (και όχι μόνο με αθλητικά), γιατί απλά δεν ζούμε μέσα σε γυάλα, ούτε είμαστε από άλλον πλανήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: